ДОМА / Вести (Страна 29)

Вести

Поправка на скалички на отворениот градски пазар

Вработените од ЈКП Дервен денеска (13.03.2019) започнаа со бетонирање на оштетените скалички што го поврзуваат горното и долното плато на отворениот градски пазар. Поставен е и ракофат за полесно движење на граѓаните.

Повеќе »

Вонредно миење на градските улици – 09.03.2019

Поради поволните временски услови, ЈКП Дервен повторно врши вонредно миење на градските улици. Денеска (09.03.2019 година) вработените од Секторот Комунална хигиена ја мијат ул. Благој Ѓорев. Вонредното миење на улиците ќе трае се до 11 Март, кога започнува редовното, ноќно миење на улиците.

Повеќе »