ДОМА / Вести (Страна 30)

Вести

Поставување на систем за наводнување во парк Гимназија

Секторот Паркови започна со активности за поставување на систем за наводнување на долниот дел од паркот кај гимназијата Кочо Рацин, наменет за ревитализирање на тревнатата површина на оваа локација.

Повеќе »

Реконструкција на водоводна линија на ул. Родна Ивева

Поради итно пронаоѓање на дефект на водоводна линија кој предизвикува нарушување на водоснабдувањето на жителите на ул. Родна Ивева (од спој со ул.Димитар Влахов до ул. Родна Ивева бр.43), денеска (21.02.2019) ЈКП Дервен Велес започнува со работни активности за реконструкција на водоводната линија на улицата. Овие работни активности засега нема …

Повеќе »

Вонредно перење на градските улици – 19.02.2019

Во рамки на вонредното миење на градските улици, Секторот Комунална хигиена денеска ги мие ул. АСНОМ, ул. Методија Андонов Ченто и ул. Панко Брашнар. Миењето на улици ќе трае се додека временските услови се поволни, во текот на дневните часови поради тоа што ноќните температури се сеуште ниски, додека редовното, …

Повеќе »