ДОМА / Вести (Страна 31)

Вести

Чистење на долниот дел од Потокот

Во тек е акција за рачно чистење на долниот дел од Потокот (пред продавниците) од наталожен смет и отпадоци. Притоа, утврдено е и дека откако пред десет дена беше темелно исчистено игралиштето кај Потокот, за жал тоа повторно е загадено со смет и отпадоци, поради што во текот на следната …

Повеќе »

Чистење на паркот под Железен мост

Денеска (27.02.2019) вработените од Секторот Паркови започнаа со акција за чистење на зелената површина во паркот под Железен мост. Поради големата загаденост од смет и отпадоци, акцијата ќе трае повеќе денови.

Повеќе »

Известување

На улица Благој Ѓорев се работи на отстранување на стара дефектна азбест-цементна водоводна линија, што поради дебелиот слој на бетон на улицата ќе потрае подолго време од планираното. Водата не може целосно да се исклучи затоа што во тој случај без вода ќе остане Центарот за јавно здравје, па затоа …

Повеќе »