ДОМА / Вести (Страна 32)

Вести

Санирање на раскопана дупка на ул. Ристо Попов во н. Превалец

Денеска се работи на санирање на раскопана дупка по завршена поправка на дефект на водоводна линија на ул. Ристо Попов во населба Превалец, односно, расчистување на теренот, стабилизирање на линиите и затупување со земја. По завршување на овие активности ќе следи враќање на улицата во првобитна состојба.

Повеќе »

Исчистен сметот околу контејнерите на ул. Васил Главинов

Исчистен и измиен е просторот околу контејнерите за отпад на ул. Васил Главинов кај станбената зграда К1, кој беше загаден со смет од домаќинствата. Вработените од Секторот Комунална хигиена ќе изработат метална конструкција со која ќе се загради просторот зад контејнерите за во иднина да се избегне загадување на овој …

Повеќе »

Поставување на систем за наводнување во парк Гимназија

Секторот Паркови започна со активности за поставување на систем за наводнување на долниот дел од паркот кај гимназијата Кочо Рацин, наменет за ревитализирање на тревнатата површина на оваа локација.

Повеќе »