26/09/2021

ЈКП Дервен – Велес

Јавно претпријатие за комунални дејности

Акција за чистење на градот – Светски ден на чистењето 2018

1 min read

Денеска, 15.09.2018 година, успешно се спроведе акцијата за чистење на Велес во рамките на Светскиот ден на чистење. Во акцијата масовно учествуваа вработени од сите сектори на ЈКП Дервен. Во рамки на акцијата, за само 3 часа се собрани 93м3 отпад кои со помош на ЈКП „Дервен“ се транспортирани на сооодветна депонија. Се чистеше отпадот на две централни локации: игралиштето во Дворови, кај економското училиште „Јовче Тесличков“ и Домoт на НВО како и на локацијата од ул: „11 Октомври“, кај малото пазарче до улицата „Индустриска“ кај БРАКО. Освен со работна рака, ЈКП Дервен ја потпомогна акцијата со обезбедување на механизација и алат.

Copyright © All rights reserved ЈКП ДЕРВЕН - ВЕЛЕС 1400 | Newsphere by AF themes.