28/10/2021

ЈКП Дервен – Велес

Јавно претпријатие за комунални дејности

Акција за чистење на зелен појас – Топилница


Во тек е акција за чистење на зелениот појас кај Топилница од комунален отпад и градежен шут, организирана од страна на Општина Велес, а по повод Денот на пролетта и деновите на екологијата. Во акцијата масовно учествуваат и вработените од ЈКП Дервен.

Досега се собрани над 100м3 отпад, но со оглед на загаденоста на локацијата, конечната количина се очекува да биде поголема.

Copyright © All rights reserved ЈКП ДЕРВЕН - ВЕЛЕС 1400 | Newsphere by AF themes.