28/10/2021

ЈКП Дервен – Велес

Јавно претпријатие за комунални дејности

Апел – не ги паркирајте возилата на јавните зелени површини!

Зелената површина во влезниот дел на Градскиот парк во Велес се почесто станува место за паркирање на возилата на посетителите на паркот, при што се уништува тревата и зеленилото.

Потсетуваме дека паркирањето на јавни зелени површини подложи на законски казни и апелираме посетителите на паркот да бидат посовесни и да не го уништуваат зеленилото во кое сите граѓани треба да уживаат.

Copyright © All rights reserved ЈКП ДЕРВЕН - ВЕЛЕС 1400 | Newsphere by AF themes.