Вонредна акција за чистење на Потокот (25.11.2021)

Вонредна акција за чистење на Потокот (25.11.2021)

Денес по налог на Директорот на ЈКП Дервен Горан Наунчев се започна со вонредно чистење на улиците во месноста викана „Потокот“, како и чистење на самиот поток кој во овој момент е исклучително загаден со смет и отпадоци од домаќинствата.  

Во оваа акција се вклучени над 40 работници, со цел што побрзо да се исчисти оваа месност и при пообемни врнежи да не дојде до поплавување на станбените објекти.

Затекната е состојба на Потокот која предизвикуваше поплавување на улицата. Денеска се чистеше се до игралиштето. Исчистени се критичните точки и насобраниот смет. Акцијата ќе продолжи во наредните денови на потегот до градскиот пазар, односно се додека комплетно не се исчисти оваа локација.