ДОМА / Вести / Завршена реконструкција на нови 200 метри од водоводната линија на ул. Белградска

Завршена реконструкција на нови 200 метри од водоводната линија на ул. Белградска

Од предвидената реконструкција на 600 метри од главната водоводна линија на ул. Белградска, која се изведува во четири фази, завршена е третата фаза од работните активности, односно реконструкција на нови 200 метри главна водоводна линија и поврзување на 37 домаќинства на неа, со што досега, од почетокот на активностите, се изведени вкупно 400 метри главна и околу 100 метри секундарна водоводна линија на оваа улица.

Во текот на наредниот месец планирано е да се изведе обнова на уште 200 метри од главната водоводна линија на ул Белградска, со што реконструкцијата ќе биде комплетно завршена.

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев