ДОМА / ИЗВЕСТУВАЊА / Известување за прекин на водоснабдувањето во н. Превалец и с. Горно Оризари

Известување за прекин на водоснабдувањето во н. Превалец и с. Горно Оризари

Почитувани,

Поради три последователни дефекти на водоводна линија, при што последниот дефект се случи вчера (10.05.2019) околу 16:00 часот, прекинато е водоснабдувањето на н. Превалец и с. Горно Оризари.

Причина за долготрајниот прекин на снабдувањето со вода (последниот прекин трае од 16:00 часот вчера), е непристапноста на водоводната линија за отстранување  на дефектот, односно на местото на дефект линијата е покриена со дебел слој на бетон, и тоа го отежнува пристапот.

Поради подолгиот прекин на водоснабдување, обезбедена е цистерна со вода за потребите на жителите.

Работниците се на терен без прекин и работат на отстранување на дефектот, и ќе работат се додека тој целосно не се поправи.

Се извинуваме за непријатноста со уверување дека се вложуваат максимални напори за што е можно поскоро да се обезбеди нормално водоснабдување за жителите на н. Превалец и с. Горно Оризари.

Исто така, проверете

ИЗВЕСТУВАЊЕ 19.03.2020

ЈКП Дервен – Велес, поради состојбата со Корона вирусот (КОВИД-19) во државата, Ви соопштува дека …

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани, Во согласност со препораките од Министерството за здравство, Ве известуваме дека од денес, 12 …

Прекин на водоснабдувањето на ул. Архиепископ Михаил, дел од ул. Браќа Миладинови и дел од ул. Љубен Весов

Поради неопходни работни активности за отстранување на дефект на водоводна линија, денеска (18.10.2019 година), прекин …

Прекин на водоснабдувањето на ул. 8 Септември

Поради неопходни работни активности за одржување на водоводна мрежа, денеска (18.10.2019 година), прекин на водоснабдувањето …

Прекин на водоснабдувањето на ул. Белградска

Поради извршување на завршни работи околу реконструкцијата на водоводната линија на ул. Белградска, утре (15.10.2019 …