Connect with us

Вести

Набавка на машини за градежни активности

ЈКП Дервен набави две нови професионални машини за извршување на градежните активности на Сектор Водовод.

Набавена е пила за сечење на асфалт и бетон марка Хускварна од шведско производство, која ќе ја замени старата неупотреблива машина и која ќе се користи во градежните активности при појава на дефекти на водоводни линии. Досега слојот од асфалт или бетон се кршеше со хидрауличен ударен чекан (Хилте), но новонабавената машина овозможува прецизно сечење на бетонот или асфалтот и како резултат на тоа полесно враќање во првобитна состојба на сообраќајниците и тротоарите.

Исто така, набавена е и професионална градежна машина – виброплоча од марка Wacker Neuson од германско производство, наменета за набивање на земјен материјал, тампон, бекатон и асфалт, што ќе ја замени старата и неупотреблива машина, а чија употреба ќе допринесе за поквалитетно враќање во првобитна состојба на сообраќајниците по поправка на дефекти.

Continue Reading

Вести

Се обновува фонтаната во Младински парк

Поради значителна оштетеност на фонтаната во Младинскиот парк, а во соработка со Општина Велес, деновиве во тек е изведба на градежни работи за санација на фонтаната, односно обнова на подот, ѕидовите на фонтаната, системот за филтрација на вода и браварски работи. Со ова ќе се обнови фонтаната и ќе се подобри нејзината функционалност. Работните активности се очекува да траат 2-3 седмици.

Continue Reading

Вести

АПЕЛ: Плаќајте сметки за комунални услуги електронски

Поради состојбата со Корона вирусот во државата, ЈКП ДЕРВЕН – Велес ги потсетува сите граѓани дека како наши корисници бесплатно може да ги користат он-лајн услугите за: детална проверка на сметките за потрошена вода и електронско плаќање на доспеаните сметки за комуналните услуги.

За да можат да ги користат услугите потребно е да се најават (регистрираат) во системот на www.e-derven.mk. Плаќањето е без провизија, брзо, сигурно и едноставно on-line плаќање.

На овој начин граѓаните ќе избегнат посета на банки, пошти и наплатни центри.

За подетални информации и забелешки можете да не контактирате на:

 support@jkp-derven.com.mk или на телефон 043/231-011 локал 134

За да можете да го користите системот за е-наплата потребно е да извршите регистрација и тоа со следните податоци:

Continue Reading

Вести

Засадени 440 садници од дрвја на повеќе локации во градот

По налог на Општина Велес, а во рамки на овогодинешното садење на дрвја во град Велес, засадени се 440 листопадни и зимзелени садници од дрвја на повеќе локации во градот: Новоформираниот парк „Узус“, Младински парк, Градски парк, ул. Индустриска, игралиште кај МВР, н. Тунел, ул. Благој Ѓорев, ул. АСНОМ, парк кај Општина Велес, парк кај Автобуска станица и ул. Христо Узунов.

Continue Reading

ЈКП Дервен - Велес, 2020