ДОМА / Вести / Нови цветни конструкции во жардињерата пред гимназијата Кочо Рацин

Нови цветни конструкции во жардињерата пред гимназијата Кочо Рацин

Оваа пролет хортикултурно се уредува жардињерата пред гимназијата Кочо Рацин, со поставување на цветни конструкции, зимзелени садници и обновување на тревната површина.

Средствата и материјалите се обезбедени од Општина Велес.


Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев