ДОМА / Вести / Повторно загадено на зелениот појас кај Топилница

Повторно загадено на зелениот појас кај Топилница

Три дена беа доволни за повторно да се загади зелениот појас кај Топилница, откако во саботата (23.03.2019) беше темелно исчистена оваа локација во склоп на акцијата Денови на пролетта и денови на екологијата, во организација на Општина Велес, а во која беа собрани 128м3 отпад.

Доколку овој тренд на загадување на околината продолжи и во иднина, самите се осудуваме да живееме опкружени со отпад и нечистотија. Апелираме загадувањето на животната средина да престане, за сите ние и нашите семејства да живееме во поубав свет.

Благодариме.

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев