ДОМА / Вести / Повторно загадено околу езеро Младост

Повторно загадено околу езеро Младост

Само четири дена откако темелно беше исчистен теренот околу езерото Младост – пристапниот пат долж езерото, брегот, пешачката патека и летниковците, денеска околу езеро Младост повторно повторно загадено со отпадоци. Несовесни посетители на оваа туристичка атракција викендов зад себе оставиле ваква глетка:

Апелираме за повисока свест и грижа за животната средина, да ги фрламе отпадоците во корпа за отпадоци или во најблискиот сад за отпад. Да уживаме сите во природата, незагадена е поубава!

Благодариме.

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев