ДОМА / Вести / Повторно отпад на ул. 8 Март

Повторно отпад на ул. 8 Март

Откако на ден 24.03.2019 (недела) активистите на здружението Гласот на животните организираа акција за собирање на отпад и отпадоци долж улица 8 Март под мотото „Не биди ѓубре“, и успешно ја спроведоа, денеска, три дена подоцна, улица 8 Март е повторно загадена. Овој пат сторителот е познат и ќе биде пријавен во надлежна институција за против него да се преземат законски мерки.

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев