Connect with us

Вести

Поправен дефектот на водоводната линија за н. Превалец и с. Горно Оризари

Во текот на вчерашниот ден (11.05.2019), околу 16:00 часот беше поправен третиот последователен дефект на водоводната линија за н. Превалец и с. Горно Оризари.

Причина за дефектите беше пукање на застарена водоводна цевка, а причина за повеќечасовниот прекин на водоснабдувањето во овие населени места беше непристапноста на цевката, односно цевката беше на длабочина од 2 метра и опкружена со бетонски слој од 50см, поради што на вработените од Секторот Водовод им беше потребно подолго време за да го искршат бетонот и да пристапат до местото каде цевката била оштетена.

По извршената поправка на дефектот, водоснабдувањето беше повторно воспоставено.

Им се извинуваме на жителите на н. Превалец и с. Горно Оризари за непријатноста.


Continue Reading

Вести

Се обновува фонтаната во Младински парк

Поради значителна оштетеност на фонтаната во Младинскиот парк, а во соработка со Општина Велес, деновиве во тек е изведба на градежни работи за санација на фонтаната, односно обнова на подот, ѕидовите на фонтаната, системот за филтрација на вода и браварски работи. Со ова ќе се обнови фонтаната и ќе се подобри нејзината функционалност. Работните активности се очекува да траат 2-3 седмици.

Continue Reading

Вести

АПЕЛ: Плаќајте сметки за комунални услуги електронски

Поради состојбата со Корона вирусот во државата, ЈКП ДЕРВЕН – Велес ги потсетува сите граѓани дека како наши корисници бесплатно може да ги користат он-лајн услугите за: детална проверка на сметките за потрошена вода и електронско плаќање на доспеаните сметки за комуналните услуги.

За да можат да ги користат услугите потребно е да се најават (регистрираат) во системот на www.e-derven.mk. Плаќањето е без провизија, брзо, сигурно и едноставно on-line плаќање.

На овој начин граѓаните ќе избегнат посета на банки, пошти и наплатни центри.

За подетални информации и забелешки можете да не контактирате на:

 support@jkp-derven.com.mk или на телефон 043/231-011 локал 134

За да можете да го користите системот за е-наплата потребно е да извршите регистрација и тоа со следните податоци:

Continue Reading

Вести

Засадени 440 садници од дрвја на повеќе локации во градот

По налог на Општина Велес, а во рамки на овогодинешното садење на дрвја во град Велес, засадени се 440 листопадни и зимзелени садници од дрвја на повеќе локации во градот: Новоформираниот парк „Узус“, Младински парк, Градски парк, ул. Индустриска, игралиште кај МВР, н. Тунел, ул. Благој Ѓорев, ул. АСНОМ, парк кај Општина Велес, парк кај Автобуска станица и ул. Христо Узунов.

Continue Reading

ЈКП Дервен - Велес, 2020