ДОМА / Вести / Поправка на скалички на отворениот градски пазар

Поправка на скалички на отворениот градски пазар

Вработените од ЈКП Дервен денеска (13.03.2019) започнаа со бетонирање на оштетените скалички што го поврзуваат горното и долното плато на отворениот градски пазар. Поставен е и ракофат за полесно движење на граѓаните.

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев