ДОМА / Вести / Реконструкција на водоводна линија на ул. Родна Ивева

Реконструкција на водоводна линија на ул. Родна Ивева

Поради итно пронаоѓање на дефект на водоводна линија кој предизвикува нарушување на водоснабдувањето на жителите на ул. Родна Ивева (од спој со ул.Димитар Влахов до ул. Родна Ивева бр.43), денеска (21.02.2019) ЈКП Дервен Велес започнува со работни активности за реконструкција на водоводната линија на улицата. Овие работни активности засега нема да предизвикаат прекин на водоснабдувањето. Прекин на водоснабдувањето ќе има дополнително, и за истото граѓаните ќе бидат известени.

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев