28/10/2021

ЈКП Дервен – Велес

Јавно претпријатие за комунални дејности

Смет од домаќинствата завршува во корпите за отпадоци на ул. 8 Септември

Наместо во контејнерите наменети за оставање на сметот од домаќинствата, несовесни граѓани редовно сметот го оставаат во корпите за отпадоци долж ул. 8 Септември, по што кучињата скитници го разнесуваат по целиот тротоар.

Апелираме до граѓаните да го носат сметот од дома до најблискиот контејнер за смет и да не го оставаат во корпите кои се наменети исклучиво за отпадоци а не за отпад.

Однапред благодариме.

Copyright © All rights reserved ЈКП ДЕРВЕН - ВЕЛЕС 1400 | Newsphere by AF themes.