ДОМА / Вести / Собирање на габаритен отпад од повеќе локации во градот

Собирање на габаритен отпад од повеќе локации во градот

Деновиве Секторот Комунална хигиена собираше габаритен отпад оставан на несоодветни места на повеќе локации во градот.

Ги потсетуваме граѓаните дека габаритниот отпад не треба да се остава на улица и покрај контејнерите за смет, и дека доколку имаат потреба за отстранување на овој вид на отпад од домовите, ЈКП Дервен секоја пролет во месец април организира акција за собирање на габаритен отпад, кога граѓаните можат да се пријават и на договорениот ден отпадот ќе биде собран.

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …