ДОМА / Вести / Чистење и уредување на задниот двор на гимназијата Кочо Рацин

Чистење и уредување на задниот двор на гимназијата Кочо Рацин

Денеска (04.07.2019 година), по налог на Општина Велес темелно се чистеше и миеше задниот двор на гимназијата Кочо Рацин, се кастреше обраснатото зеленило и се изврши поправка на кошевите и клупите на игралиштето.

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев