ДОМА / Вести / Чистење на градските фонтани (09.05.2019)

Чистење на градските фонтани (09.05.2019)

Денеска (09.05.2019), Секторот Водовод ги чистеше двете градски фонтани, кај Авона и во Младинскиот парк.

Во текот на изминатиот период од месец дена, ова е трето по ред чистење на фонтаната во Младинскиот парк од ѓубре и отпадоци. Апелираме до нашите сограѓани да не фрлаат отпадоци во фонтаните. Однапред благодариме.

Пред:

Потоа:

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев