17/10/2021

ЈКП Дервен – Велес

Јавно претпријатие за комунални дејности

Чистење на долниот дел од Потокот

Во тек е акција за рачно чистење на долниот дел од Потокот (пред продавниците) од наталожен смет и отпадоци.

Притоа, утврдено е и дека откако пред десет дена беше темелно исчистено игралиштето кај Потокот, за жал тоа повторно е загадено со смет и отпадоци, поради што во текот на следната седмица, работниците од Сектор Комунална хигиена повторно ќе го чистат игралиштето.

Апелираме до граѓаните за поголема грижа за животната средина.

Игралиште кај Потокот денеска – 01.03.2019

Copyright © All rights reserved ЈКП ДЕРВЕН - ВЕЛЕС 1400 | Newsphere by AF themes.