23/10/2021

ЈКП Дервен – Велес

Јавно претпријатие за комунални дејности

Чистење на затната канализациона линија на ул. Благој Ѓорев

1 min read

Денеска (12.05.2019), извршено е чистење на затната канализациона линија на ул. Благој Ѓорев, во близина на детската градинка во н. Тунел.

При интервенцијата, утврдено е дека причина за затнувањето е огромно количество на влажни марамчиња, кои се неразградливи и не смее да се фрлаат во канализацијата.

Апелираме до нашите сограѓани да не фрлаат во WC школките отпад од домаќинствата, масло, пепел од огништата или влажни марамчиња, поради тоа што за кратко време настанува затнување на канализацијата и може да дојде до несакани последици.

Copyright © All rights reserved ЈКП ДЕРВЕН - ВЕЛЕС 1400 | Newsphere by AF themes.