17/10/2021

ЈКП Дервен – Велес

Јавно претпријатие за комунални дејности

Чистење на канализациона линија на ул. Петре Прличко

Исчистена е канализационата линија на ул. Петре Прличко (кај зградата на стариот театар), која беше затната поради тоа што несовесни граѓани фрлале крпи и сл. несоодветен отпад во канализацијата.

Апелираме до граѓаните да не фрлаат цврст отпад и отпад од домаќинствата во ВЦ школките, затоа што тој не се разградува и доведува до затнување на канализационите цевки.

Copyright © All rights reserved ЈКП ДЕРВЕН - ВЕЛЕС 1400 | Newsphere by AF themes.