ДОМА / Вести / Чистење на канализациона линија – 30.03.2019

Чистење на канализациона линија – 30.03.2019

Денеска (30.03.2019), ЈКП Дервен чистеше канализациона линија по ул. Гоце Делчев и Страшо Пинџур.

Апелираме до граѓаните да не фрлаат во ВЦ школките отпад од домаќинствата, пепел, водени марамчиња и сл. за да не дојде до затнување на канализацијата.

Однапред благодариме.

Исто така, проверете

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ -2019

Успешно се спроведе акцијата за чистење на животната средина, во која учество зедоа вработени од …

Започна есенското садење на дрвја на јавните зелени површини во градот

По налог на Општина Велес, започна есенското садење на листопадни и зимзелени високорастечки садници на …

Поправен е фотоволтаичниот систем на градската депонија

На градската депонија поправен е фотоволтаичниот систем за производство на електрична енергија, со што повторно …

Свечено пуштен во употреба паркот кај комплекс згради Узус

Во пресрет на 9 Ноември, Денот на ослободувањето на градот Велес, свечено беше пуштен во …

Поставени жардињери со цвеќе на ул. Благој Ѓорев