Connect with us

Вести

Известување 10.11.2010

Во тек е работна активност на РЕ Водовод за реконструкција на застарена водоводна линија на ул. Љубен Весов, при што старата, салонитна линија се заменува со нова, изработена од ПВЦ материјал. Работните тимови од ЈКП Дервен ќе вложат напори работата да ја завршат во текот на оваа седмица.

На ден 10ти Ноември, РЕ Водовод ќе работи на отстранување на дефект на водоводна линија на ул. Тодор Јанев, поради што без водоснабдување од 8:00 до 15:00 часот ќе останат следните локации:

– ул. Тодор Јанев

– ул. Стеван Бобев

– дел од ул. Игманска

– дел од ул. Сараевска

– дел од ул. Благој Ѓорев (на потегот од касарна Алексо Демниевски – Бауман кон населба Превалец)

– ул. Никола Вапцаров

– ул. Белградска

– ул. Невена Ѓеоргиева Дуња

– ул. Грозда Кочева

– ул. Славко Ѓоргиев – Сватот

– ул. Румена Хаџи-Панзова

– ул. Киро Пракицов

– ул. Димитрија Чуповски

– ул. Живко Фирфов

– ул. Славе Ефтовски

– ул. Петре Милевски

– ул. Киро Ќучук

– ул. Гемиџиска

– ул. Васил Главинов

– ул. Мицко Козар

– населба Превалец

– населба Керамидна

– с. Оризари

– Основно училиште Рајко Жинзифов

– КПД Долно Оризари

 Работниот тим ќе вложи напори да го отстрани дефектот во најбрз можен рок. Се извинуваме поради непријатноста.

Вести

Се обновува фонтаната во Младински парк

Поради значителна оштетеност на фонтаната во Младинскиот парк, а во соработка со Општина Велес, деновиве во тек е изведба на градежни работи за санација на фонтаната, односно обнова на подот, ѕидовите на фонтаната, системот за филтрација на вода и браварски работи. Со ова ќе се обнови фонтаната и ќе се подобри нејзината функционалност. Работните активности се очекува да траат 2-3 седмици.

Continue Reading

Вести

АПЕЛ: Плаќајте сметки за комунални услуги електронски

Поради состојбата со Корона вирусот во државата, ЈКП ДЕРВЕН – Велес ги потсетува сите граѓани дека како наши корисници бесплатно може да ги користат он-лајн услугите за: детална проверка на сметките за потрошена вода и електронско плаќање на доспеаните сметки за комуналните услуги.

За да можат да ги користат услугите потребно е да се најават (регистрираат) во системот на www.e-derven.mk. Плаќањето е без провизија, брзо, сигурно и едноставно on-line плаќање.

На овој начин граѓаните ќе избегнат посета на банки, пошти и наплатни центри.

За подетални информации и забелешки можете да не контактирате на:

 support@jkp-derven.com.mk или на телефон 043/231-011 локал 134

За да можете да го користите системот за е-наплата потребно е да извршите регистрација и тоа со следните податоци:

Continue Reading

Вести

Миење и дезинфекција на јавно-прометните површини во Општина Велес – 19.03.2020 година

Општина Велес и ЈКП „Дервен” денеска продолжуваат со активностите за чистење, миење и дезинфекција на следните јавно-прометни површини во градот:

– Миење и дезинфекција на ул. Живко Фирфов, ул. Славко Ѓоргиев Сватот, ул. Луј Пастер и ул. Индустриска

– Миење и дезинфекција на централните делови на с. Иванковци, с. Сујаклари и с. Мамутчево.

– Миење и дезинфекција на патеките во сите градски паркови  и просторот околу другите јавни зелени површини

– Миење и дезинфекција на плочници и тротоари на повеќе локации во градот

– Миење и дезинфекција на урбаната опрема, детските лулашки, справите за вежбање и автобуските постојки

Continue Reading