28/10/2021

ЈКП Дервен – Велес

Јавно претпријатие за комунални дејности

Вести 14.10.2010

РЕ Паркови и зеленило деновиве работи на обновување на цветните жардињери на повеќе локации во градот. Завршено е засадување на нови цветни садници по поголемиот дел од ул. Благој Ѓорев, на зелената површина околу споменикот Алексо Демниевски – Бауман, пред градската бибилиотека Бели Мугри и во цветните жардињери на ул. Алексо Демниев.

Во моментов работните тимови на РЕ Паркови и зеленило засадуваат цветен расад од љубичици пред градската пошта и во централното градско подрачје.

Copyright © All rights reserved ЈКП ДЕРВЕН - ВЕЛЕС 1400 | Newsphere by AF themes.