ДОМА / Вести (Страна 39)

Вести

Работни активности на градските гробишта

РЕ Комунална хигиена масовно работи на уредување на двете локации на старите градски гробишта кај црквите Св. Пантелејмон и Св. Спас. Заврши чистењето на гробиштата од смет и неорганизирано зеленило, а во тек се градежните работни активности за поставување на капија на гробиштата кај црквата Св. Пантелејмон и  реконструкцијата на …

Повеќе »

22ри МАРТ – СВЕТСКИ ДЕН НА ВОДАТА

На иницијатива на Меѓународната асоцијација на вода и УНЕСКО во1993 година, во многу земји во светот 22 Март е прогласен за Ден на водата. Водата е скапоцена затоа што без неа нема да постои живот. И покрај тоа што изгледа дека на планетата Земја вода има во изобилство, факт е …

Повеќе »

Известување 21.03.2011

Во акцијата за одбележување на 21ви Март, Денот на пролетта, а во организација на локалната самоуправа и еколошкото друштво Вила Зора, во текот на вчерашниот ден вработените од ЈКП Дервен работеа на чистење на локацијата околу Спомен костурницата, ископ на дупки за садење на садници и озеленување на теренот. За …

Повеќе »

07.03.2011

Деновиве РЕ Паркови и зеленило работи на расчистување на Градскиот парк од трупци и корења, деградирана жива ограда, и искршени клупи и корпи. Освен тоа, се врши и длабока обработка на почвата како припрема за пролетно садење и уредување на паркот. РЕ Паркови и зеленило работат и на кроење на …

Повеќе »

Известување 03.02.2011

Ги известуваме нашите ценети корисници дека поради исклучување на електрична енергија од страна на ЕВН – Велес, денеска, на 03.02.2011 година, во периодот од 11:00 до 13:00 часот водоснабдувањето ќе биде прекинато на ул. Сараевска кај оние корисници кои се снабдуваат со вода за пиење преку хидрофорски систем. Благодариме за …

Повеќе »

Известување 21.01.2011

ЈКП Дервен ги известува своите корисници дека поради неопходни работни активности на водоводна линија, денеска, на 21.01.2011 год, од 9:30 часот водоснабдувањето ќе биде прекинато на ул. Јовче Ќучук. Благодариме за разбирањето.

Повеќе »

Известување 20.01.2011

Ги известуваме нашите корисници дека поради дефект на водоводна линија на ул. Богдан Каракостев, денеска, на 20.01.2011 год. во периодот од 12:00 до 14:00 часот, поради неопходни работни активности за отстранување на дефектот, водоснабдувањето ќе биде прекинато на ул. Богдан Каракостев и ул. Ганчо Хаџи Панзов. Благодариме за разбирањето.

Повеќе »

Вести 14.01.2011

На ден 12.01.2011 година РЕ Комунална хигиена работеше на чистење на муљ од бетонскиот дел на кејот покрај р. Вардар. На ден 13.01.2011 година РЕ Комунална хигиена и РЕ Паркови и зеленило работеа на перење на кејот покрај р. Вардар и чистење на брегот од левата страна на р. Вардар …

Повеќе »

Известување 13.01.2011

Ги известуваме граѓаните дека поради дефект на водоводна линија на ул. Луј Пастер, денеска на 13.01.2011 година, во 11 часот ќе биде прекинато водоснабдувањето на ул. Камка Тоцинова, ул. Киро Чауле и дел од ул. Луј Пастер. Работните тимови на РЕ Водовод ќе вложат напори да го отстранат дефектот во …

Повеќе »

Известување 23.12.2010

Во текот на денешниот ден РЕ Водовод и канализација ќе изведе промена на водоводна линија на ул. Тодор Јанев, поради што во периодот од 9:00 до 11:00 часот на дел од оваа улица ќе има прекин во водоснабдувањето. Освен овие работни активности, РЕ Водовод и канализација денеска ќе работат и …

Повеќе »