ДОМА / Вести (Страна 4)

Вести

Завршена втората фаза од реконструкцијата на водоводна линија – ул. Белградска

Денеска (18.07.2019 година) завршена е втората фаза од реконструкцијата на водоводната линија на ул. Белградска во должина од 100 метри, како и изведбата на куќните приклучоци на овој потег.

Повеќе »

Косење на зеленило долж пешачката патека на е. Младост

По налог на Општина Велес, денеска (18.07.2019 година) Секторот Паркови врши косење на обраснато зеленило долж пешачката патека на езеро Младост.

Повеќе »

Косење на зеленило кај Градскиот стадион – 17.07.2019

По налог на Општина Велес, денеска (17.07.2019 година) Секторот Паркови косеше и кроеше зеленило кај трибините и долж оградата околу атлетската патека на Градскиот стадион.

Повеќе »

Косење на зеленило – ул. Пајак Планина, Љубљанска и Сараевска

По налог на Општина Велес се коси зеленилото долж ул. Пајак Планина, ул. Љубљанска и ул. Сараевска и се чисти од отпадоци околу летниковецот на ул. Љубљанска.

Повеќе »

Чистење диви депонии и отпад околу летниковците на е. Младост

Изминатиов викенд Секторот Комунална хигиена исчисти дива депонија кај подвозникот на пристапниот пат до е. Младост и отпадоци околу летниковците на брегот од езерото.

Повеќе »

Расчистување на зеленило на ул. Димко Најдов

Денеска (15.07.2019 година), по налог на Општина Велес се кастри и расчистува зеленилото што пречи на движењето на возилата и пешаците на ул. Димко Најдов, односно од манастирот Св. Димитрија до Стар мост.

Повеќе »

Акција за расчистување на неорганизирано зеленило во кругот на Градската болница

Денеска (12.07.2019 година) завршува дводневната акција за расчистување на неорганизираното зеленило и кастрење на деградирани дрвја во кругот на Градската болница во која учествуваат волонтерите од здружението „Акцијаш“, вработени од болницата и ЈКП Дервен.

Повеќе »