ДОМА / Вести (Страна 6)

Вести

Санирани лулашките и урбаната опрема кај детското игралиште во н. Тунел

По налог на Општина Велес, санирани се оштетените лулашки и урбана опрема кај детското игралиште во н. Тунел.

Повеќе »

Смет од домаќинствата завршува во корпите за отпадоци на ул. 8 Септември

Наместо во контејнерите наменети за оставање на сметот од домаќинствата, несовесни граѓани редовно сметот го оставаат во корпите за отпадоци долж ул. 8 Септември, по што кучињата скитници го разнесуваат по целиот тротоар. Апелираме до граѓаните да го носат сметот од дома до најблискиот контејнер за смет и да не …

Повеќе »

Поставена заштитна ограда на ул. Маца Овчарова и ракофат на спој на ул. Богдан Каракостев и ул. Ристо Најдов – Шајката

По налог на Општина Велес, поставена е заштитна ограда на ул. Маца Овчарова и ракофат на спој на ул. Богдан Каракостев и ул. Ристо Најдов – Шајката.

Повеќе »

Завршена втората фаза од реконструкцијата на водоводна линија – ул. Белградска

Денеска (18.07.2019 година) завршена е втората фаза од реконструкцијата на водоводната линија на ул. Белградска во должина од 100 метри, како и изведбата на куќните приклучоци на овој потег.

Повеќе »

Косење на зеленило долж пешачката патека на е. Младост

По налог на Општина Велес, денеска (18.07.2019 година) Секторот Паркови врши косење на обраснато зеленило долж пешачката патека на езеро Младост.

Повеќе »