ДОМА / Вести (Страна 7)

Вести

Косење на зеленило кај Градскиот стадион – 17.07.2019

По налог на Општина Велес, денеска (17.07.2019 година) Секторот Паркови косеше и кроеше зеленило кај трибините и долж оградата околу атлетската патека на Градскиот стадион.

Повеќе »

Косење на зеленило – ул. Пајак Планина, Љубљанска и Сараевска

По налог на Општина Велес се коси зеленилото долж ул. Пајак Планина, ул. Љубљанска и ул. Сараевска и се чисти од отпадоци околу летниковецот на ул. Љубљанска.

Повеќе »

Чистење диви депонии и отпад околу летниковците на е. Младост

Изминатиов викенд Секторот Комунална хигиена исчисти дива депонија кај подвозникот на пристапниот пат до е. Младост и отпадоци околу летниковците на брегот од езерото.

Повеќе »

Расчистување на зеленило на ул. Димко Најдов

Денеска (15.07.2019 година), по налог на Општина Велес се кастри и расчистува зеленилото што пречи на движењето на возилата и пешаците на ул. Димко Најдов, односно од манастирот Св. Димитрија до Стар мост.

Повеќе »

Акција за расчистување на неорганизирано зеленило во кругот на Градската болница

Денеска (12.07.2019 година) завршува дводневната акција за расчистување на неорганизираното зеленило и кастрење на деградирани дрвја во кругот на Градската болница во која учествуваат волонтерите од здружението „Акцијаш“, вработени од болницата и ЈКП Дервен.

Повеќе »

Расчистување на неорганизирано зеленило на ул. Васил Главинов

Денеска (12.07.2019 година), по налог на Општина Велес се коси и расчистува неорганизирано зеленило долж ул. Васил Главинов.

Повеќе »

Прекин на водоснабдувањето на објектите кај езеро Младост

По неколкудневните проблеми со снабдувањето со вода на објектите на е. Младост и теренските испитувања од страна на ЈКП Дервен, утврден е дефект на водоводна линија пред влез на шахта на тешко пристапен терен. Во моментов се работи на ископ и санација на дефектот. Се извинуваме за непријатноста.

Повеќе »