ДОМА / Вести (Страна 8)

Вести

Косење обраснато зеленило на повеќе локации на ул. Благој Ѓорев

Денеска (11.07.2019 година), по налог на Општина Велес, Секторот Паркови косеше трева и обраснато зеленило на повеќе локации на ул. Благој Ѓорев: долж каналот во н. Тунел, кај касарната и споменикот на Панко Брашнар.

Повеќе »

Завршена реконструкцијата на водоводна линија на ул. Димче Мирчев

Денеска (10.07.2019 година), по налог на Општина Велес, Секторот Водовод заврши со реконструкцијата на водоводна линија на дел од ул. Димче Мирчев во должина од 45м.

Повеќе »

Миење на улици – ул. Тодор Јанев, Ѓорги Војтех и Браќа Капчеви

Денеска (10.07.2019 година), по налог на Општина Велес, Секторот Комунална хигиена врши миење на ул. Тодор Јанев, ул. Ѓорги Војтех и ул. Браќа Капчеви.

Повеќе »

Завршена реконструкцијата на водоводна линија на ул. Првомајска – с. Горно Оризари

По налог на Општина Велес, завршена е реконструкцијата на водоводната линија на ул. Првомајска во с. Горно Оризари.

Повеќе »

АПЕЛ ЗА РАЦИОНАЛНО ТРОШЕЊЕ НА ВОДАТА ОД ВОДОВОДНИОТ СИСТЕМ

Имајќи во предвид дека водата за пиење претставува скапоцен ресурс и дека треба рационално и одговорно да се троши, апелираме до граѓаните да не ја користат водата што е наменета за пиење за наводнување на земјоделските култури затоа што, особено во с. Караслари, с. Горно Оризари и с. Сујаклари, капацитетот …

Повеќе »

Набавен нов компресор за сув воздух за потребите на Фабриката за вода

Набавен е нов компресор за сув воздух за потребите на генераторот за озон во Фабриката за обработка на вода, што ќе го замени дотрајаниот постоечки компресор. Компресорот за сув воздух е набавен за износ од 835.000,00 денари (со вклучен ДДВ), со сопствени средства на претпријатието, и е неопходен за процесот …

Повеќе »

Чистење и уредување на задниот двор на гимназијата Кочо Рацин

Денеска (04.07.2019 година), по налог на Општина Велес темелно се чистеше и миеше задниот двор на гимназијата Кочо Рацин, се кастреше обраснатото зеленило и се изврши поправка на кошевите и клупите на игралиштето.

Повеќе »

Исчистена и повторно пуштена во употреба фонтаната во Младинскиот парк

Денеска (03.07.2019 година), по налог на Општина Велес, исчистена е и повторно пуштена во употреба градската фонтана во Младинскиот парк. Апелираме до посетителите на Младинскиот парк да не фрлаат отпадоци во фонтаната или по паркот, со цел ова место кое е атрактивно за посета и релаксација, особено за нашите најмлади, …

Повеќе »