Одбележување на 30 годишнина од работењето на Фабриката за вода

Денеска во присуство на Градоначалникот на Општина Велес, поранешни директори и раководители на ЈКП Дервен и вработени од претпријатието, беше одбележан јубилејот – 30 годишнина

Чистење на снежните наноси од тротоарите долж градските улици (15.02.2021)

Работни тимови на Секторите Комунална хигиена и Паркови од вчера (14.02.2021) работат на расчистување на снежните наноси по градските тротоари. Во текот на вчерашниот ден

Препорака до граѓаните: заштитете ги водомерите од ниските температури!

Поради најавата за многу студено време во текот на наредните денови, им препрачуваме на граѓаните кои досега не ги заштитиле своите водомери од замрзнување истото