24.08.2018

Во склоп на своите редовни работни активности, на ден 24.08.2018 година, Сектор Комунална хигиена, односно одделението Јавна комунална хигиена изврши метење на следните улици: 8 Септември, Страшо Пинџур, Гоце Делчев, Илинденска, уреден простор Народна кујна, Нада Бутникошарева, Петре Прличко, Димитар Влахов, Алексо Демниев (од почеток до Жито Вардар), Наум Наумовски – Борче, Панко Брашнаров, комплекс УЗУС, паркинг кај градски пазар (горен дел), Никола Оровчанец, Благој Ѓорев (од почеток до пат за филтерна станица), плато пред зградата на Општина Велес, спој на ул. Благој Ѓорев со Алексо Демниев, Христо Татарчев, Никола Карев и 11 Октомври.

Сектор Паркови, покрај редовните работни активности, во текот на денешниот ден работеа на косење на неорганизирано зеленило и трева во дворот на гимназијата Кочо Рацин (кај спортското игралиште), долж ул. Кумановска и ул. Оливер Китановски, на зелените површини пред рестораните Глориус и Розе сала, во паркот пред училиштето Васил Главинов и на дел од паркот пред Општина Велес, како и сечење на деградирано дрво на ул. Архиепископ Михаил.

 

Исто така, проверете

ИЗВЕСТУВАЊЕ 19.03.2020

ЈКП Дервен – Велес, поради состојбата со Корона вирусот (КОВИД-19) во државата, Ви соопштува дека …

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Почитувани, Во согласност со препораките од Министерството за здравство, Ве известуваме дека од денес, 12 …

Прекин на водоснабдувањето на ул. Архиепископ Михаил, дел од ул. Браќа Миладинови и дел од ул. Љубен Весов

Поради неопходни работни активности за отстранување на дефект на водоводна линија, денеска (18.10.2019 година), прекин …

Прекин на водоснабдувањето на ул. 8 Септември

Поради неопходни работни активности за одржување на водоводна мрежа, денеска (18.10.2019 година), прекин на водоснабдувањето …

Прекин на водоснабдувањето на ул. Белградска

Поради извршување на завршни работи околу реконструкцијата на водоводната линија на ул. Белградска, утре (15.10.2019 …