Connect with us

ИЗВЕСТУВАЊА

30.08.2018

Во склоп на своите редовни работни активности, на ден 30.08.2018 година, Сектор Комунална хигиена, односно одделението Јавна комунална хигиена изврши метење на следните улици: 8 Септември, Страшо Пинџур, Гоце Делчев, Илинденска, уреден простор Народна кујна, Димитар Влахов, комплекс УЗУС, Никола Карев, Благој Ѓорев (од почеток до пат за филтерна станица), Стар мост, Петре Прличко, брег на р. Вардар, кеј на р. Вардар и Мало мовче со галарија.

Сектор Паркови, покрај редовните работни активности, во текот на денешниот ден работеа на косење на неорганизирано зеленило и трева на ул. Вардарска до н. Шорка, кеј на р. Вардар кај Стар мост, ул. Оливер Китановски, Ѓорги Војтех и на кружен тек кај железничка станица, како и сечење на ниски гранки на ул. Оливер Китановски.

ИЗВЕСТУВАЊА

Известување 19.05.2020 година

Сметаме дека е потребно да ги известиме граѓаните дека поради состојбата со Корона вирусот, во изминатиов период голем дел од вработените од ЈКП Дервен беа распоредени на дезинфекција на јавните површини, па поради приоритетноста на овие активности, односно заштита на безбедноста и здравјето на граѓаните, косењето на јавните зелени површини се одвива со мало задоцнување. Исто така, работниците кои се хронично болни или се родители на деца до 10 годишна возраст и имаат потреба да останат дома и да се грижат за децата се ослободени од работните обврски, што допринесува активностите да се одвиваат забавено поради намалениот број на работници. Се надеваме дека граѓаните ќе имаат разбирање и трпение и ветуваме дека сите предвидени зелени површини ќе бидат искосени во најбрз можен рок.
Денес, 19.05.2020 година, се косат зелените површини на двете страни од ул. Алексо Демниев и паркот Каршијака, парк Гимназија и парк Офицерски дом.


Continue Reading

ИЗВЕСТУВАЊА

Соопштение 10.05.2020

Ги известуваме жителите на ул. Даме Груев дека од 11 Мај почнува поврзување на куќни приклучоци на водоводна линија, поради што од 11 Мај ќе има повремени прекини на водоснабдувањето, во времетраење од околу една седмица.

Continue Reading

ИЗВЕСТУВАЊА

Соопштение 5.05.2020

Се известуваат корисниците на комунални услуги дека ЈКП ДЕРВЕН – Велес по службен пат ќе врши реевиденција на квадратурата од Имотните листови на граѓаните со цел точно утврдување на покриен простор и дворно место за кое се наплаќа услугата „исфрлање на смет“. Утврдената квадратура ќе биде внесена во сметките за комунални услуги почнувајќи од месец мај 2020 година. За подетални информации можете да не контактирате на нашиот тел. број 043/231-011 лок.134.

Continue Reading