ДОМА / Вести (Страна 3)

Вести

Поставена заштитна ограда кај пристап до подземни гаражи на ул. Благој Ѓорев

По налог на Општина Велес, поставена е заштитна ограда кај пристапот до подземните гаражи на ул. Благој Ѓорев.

Повеќе »

Исчистена од смет и отпадоци околината на манастирот Св. Илија

По налог на Општина Велес, денеска (30.07.2019 година) исчистена е од смет и отпадоци околината на манастирот Св. Илија, во пресрет на празникот Илинден.

Повеќе »

Санирани лулашките и урбаната опрема кај детското игралиште во н. Тунел

По налог на Општина Велес, санирани се оштетените лулашки и урбана опрема кај детското игралиште во н. Тунел.

Повеќе »

Смет од домаќинствата завршува во корпите за отпадоци на ул. 8 Септември

Наместо во контејнерите наменети за оставање на сметот од домаќинствата, несовесни граѓани редовно сметот го оставаат во корпите за отпадоци долж ул. 8 Септември, по што кучињата скитници го разнесуваат по целиот тротоар. Апелираме до граѓаните да го носат сметот од дома до најблискиот контејнер за смет и да не …

Повеќе »

Поставена заштитна ограда на ул. Маца Овчарова и ракофат на спој на ул. Богдан Каракостев и ул. Ристо Најдов – Шајката

По налог на Општина Велес, поставена е заштитна ограда на ул. Маца Овчарова и ракофат на спој на ул. Богдан Каракостев и ул. Ристо Најдов – Шајката.

Повеќе »