ДОМА / Вести (Страна 40)

Вести

30.11.2010

Градското зеленило претставува украс на сите градови во светот. Во царството на челик и бетон овие делчиња од природата го носат толку потребното освежување. Дрвјата, парковите, тревниците и другите зелени простори ја разубавуваат сликата на нашиот град. За жал, несовесни граѓани континуирано ги крадат свежо засадените садници. Веќе станува редовна …

Повеќе »

17.11.2010

На 15ти и 16ти Ноември, вработените од одделот Пумпни станици при РЕ Водовод и канализација извршија упешна поправка и монтажа на електро-моторен игличаст вентил, потребен за централно регулирање на протокот на вода на влез во резервоарот Р 8 „Гумење“, лоциран на ул. Питу Гули. Тој е еден од трите вентили …

Повеќе »

Известување 10.11.2010

Во тек е работна активност на РЕ Водовод за реконструкција на застарена водоводна линија на ул. Љубен Весов, при што старата, салонитна линија се заменува со нова, изработена од ПВЦ материјал. Работните тимови од ЈКП Дервен ќе вложат напори работата да ја завршат во текот на оваа седмица. На ден …

Повеќе »

1.900 садници рози во градскиот парк

На 9ти Ноември, Денот на општина Велес и 66 години слободен Велес, со пригодна манифестација во градскиот парк симболично започна  акцијата „Седум илјади рози за Велес“ чија цел е фиторемедијација на јавните површини во градот, загадени со тешки метали од 30 годишното работење на Топилницата за олово и цинк. Вработените …

Повеќе »

Известување 03.11.2010

  Во изјавата од страна на советничката група на СДСМ по повод одлуките усвоени од страна на Советот на општина Велес за утврдување на цени за комунални услуги беа изнесени неколку дезинформации. – Беше изјавено дека сметката за вода на граѓаните ќе биде повисока. Поскапување на водата нема да има. …

Повеќе »

Вести 14.10.2010

РЕ Паркови и зеленило деновиве работи на обновување на цветните жардињери на повеќе локации во градот. Завршено е засадување на нови цветни садници по поголемиот дел од ул. Благој Ѓорев, на зелената површина околу споменикот Алексо Демниевски – Бауман, пред градската бибилиотека Бели Мугри и во цветните жардињери на ул. …

Повеќе »

Вести 08.10.2010

Во пресрет на државниот празник 11ти Октомври, РЕ Комунална хигиена ги ангажира вработените во активности за уредување на пристапниот пат до Спомен Костурницата во градот. Работните активности опфаќаат чистење и миење на пристапните улици како и детално чистење на дел од улиците каде ќе се одржуваат манифестациите по повод празникот. …

Повеќе »

Вести 22.09.2010

РЕ Паркови и зеленило започна со работните активности за есенско садење на цвеќиња во жардиниерите на повеќе локации во градот. За почеток со нов цветен расад се разубавува централниот дел од градот, поточно жардиниерите на кружниот тек и наспроти подружницата на Стопанска банка. Истовремено, работните тимови од оваа единица работат …

Повеќе »

Вести 18.08.2010

Денеска, на 18.08.2010 година, околу 10.00 часот, поради дефект на електромотор на препумпната станица Р-9 во с. Оризари, настана прекин во водоснабдувањето. Одделот Пумпи и пумпни станици при РЕ Водовод и канализација веднаш започнаа со работни активности за отклонување на дефектот. Очекуваме дефектот да биде отстранет во рок од неколку …

Повеќе »

Вести 18.08.2010

Поради дефект на електро-опрема, вчера, на 17.08.2010 година, настана прекин во водоснабдувањето во текот на вечерните часови на ул. Сараевска, кај оние корисници кои се снабдуваат со вода за пиење од хидрофор. Дефектот е отстранет и водоснабдувањето продолжи по нормален тек. Им се извинуваме на нашите ценети корисници поради непријатноста.

Повеќе »