ДОМА / ИЗВЕСТУВАЊА (Страна 19)

ИЗВЕСТУВАЊА

31.07.2018

Во склоп на своите редовни работни активности, на ден 31.07.2018 година, Сектор Комунална хигиена, односно одделението Јавна комунална хигиена изврши метење на следните улици: 8 Септември, Страшо Пинџур, Гоце Делчев, Илинденска, Петре Прличко, Димитар Влахов, Нада Бутникошарева, 11 Октомври, Алексо Демниев (од пошта до Жито Вардар), Христо Татарчев, Никола Карев, …

Повеќе »

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ   Врз основа на член 22 и 23 од Законот за работните односи (“Сл.Весник на РМ” бр.62/2008, 106/2008, 161/2008, 114/2009….27/2016 и 120/2018) член 37-и од Законот за јавните претпријатија (“Сл.Весник на РМ бр.38/1996, 6/2002, 40/2003….39/2016 и 64/2018”) и член 9 и член 10 од Колективниот договор на …

Повеќе »

30.07.2018

Во склоп на своите редовни работни активности, на ден 30.07.2018 година, Сектор Комунална хигиена, односно одделението Јавна комунална хигиена изврши метење на следните улици: 8 Септември, Страшо Пинџур, Гоце Делчев, Илинденска, мост Гемиџии, Стар мост, Мало мовче со галарија, Петре Прличко, Димитар Влахов, Нада Бутникошарева, уреден простор Народна кујна, Благој …

Повеќе »

27.07.2018

Во склоп на своите редовни работни активности, на ден 27.07.2018 година, Сектор Комунална хигиена, односно одделението Јавна комунална хигиена изврши метење на следните улици: 8 Септември, Страшо Пинџур, Гоце Делчев, Илинденска, Петре Прличко, Димитар Влахов, Нада Бутникошарова, 11 Октомври – пазарче и Лазо Осмаков со дел од Љубљанска. Освен редовните …

Повеќе »

26.07.2018

Во склоп на своите редовни работни активности, на ден 26.07.2018 година, Сектор Комунална хигиена, односно одделението Јавна комунална хигиена изврши метење на следните улици: 8 Септември, Страшо Пинџур, Гоце Делчев, Илинденска, мост Гемиџии, Стар мост, Мало мовче со галарија, Петре Прличко, Димитар Влахов, Нада Бутникошарева, уреден простор Народна кујна, Алексо …

Повеќе »

25.07.2018

Во склоп на своите редовни работни активности, на ден 25.07.2018 година, Сектор Комунална хигиена, односно одделението Јавна комунална хигиена изврши метење на следните улици: 8 Септември, Страшо Пинџур, Гоце Делчев, Илинденска, Алексо Демниев (од пошта до Жито Вардар), Благој Ѓорев (од пошта до касарна), АСНОМ (до надвозник кај Битолска пруга), …

Повеќе »

24.07.2018

Во склоп на своите редовни работни активности, на ден 24.07.2018 година, Сектор Комунална хигиена, односно одделението Јавна комунална хигиена, изврши метење на следните улици: 8 Септември, Страшо Пинџур, Гоце Делчев, Илинденска, Благој Ѓорев (од пошта до касарна), Алексо Демниев (од пошта до Жито Вардар), Димитар Влахов, Петре Прличко, Нада Бутникошарова, …

Повеќе »

Магнетни вентили за прскачите за наводнување

Поради честата појава несовесни граѓани во текот на ноќните часови да ги изместуваат прскачите за наводнување на јавното градско зеленило, Сектор Паркови започна со замена на постоечките со магнетни вентили кои може да се активираат исклучиво со клуч. Магнетните вентили за прскачи се веќе поставени во паркот пред Општина Велес, …

Повеќе »

Известување 23.07.2018

Во склоп на своите редовни работни активности, на ден 23.07.2018 година, Сектор Комунална хигиена, односно одделението Јавна комунална хигиена изврши метење на следните улици: 8 Септември, Страшо Пинџур, Гоце Делчев, Илинденска, паркинг пред Основен суд –Велес, Димитар Влахов, Петре Прличко, Нада Бутникошарова, паркинг пред градски пазар (горен дел), 11 Октомври …

Повеќе »

Известување 17.07.2018

Ги известуваме граѓаните дека од 17.07.2018 (вторник) со почеток од 9 часот ќе се започне со ископ на улица Киро Ќучук од раскрсница со улица Белградска до раскрсница со улица Петре Милевски, а за изведување на реконструкција на водоводната линија на овој потег, поради што сообраќајот на овој дел од …

Повеќе »