ДОМА / Вести (Страна 43)

Вести

Пролетно садење

Деновиве РЕ Паркови и зеленило започна со пролетното садење. На ул. Благој Ѓорев пред споменикот на Панко Брашнар во тек е садење и уредување на постоечките жардињери со цветни садници.               По косините на Младинскиот парк се сади зеленило од сопственото производство на ЈКП …

Повеќе »

Заврши акцијата за чистење на Потокот

Денеска, на 27.04.2010 заврши неколкудневната акција за чистење на 300 метра од отворениот канал на улица Јане Сандански, наречен Потокот . При акцијата, работниот тим од РЕ Комунална хигиена рачно и механички го отстрани диво изникнатото зеленило и насобраниот комунален смет што несовесни граѓани го фрлале во каналот. Потоа, каналот …

Повеќе »

Акција за чистење на „Потокот“

На 21.04.2010, РЕ Комунална хигиена при ЈКП Дервен започна со акција за чистење на отворениот канал на ул. Јане Сандански, наречен „Потокот“, што се спроведува два пати годишно во согласност со Работната програма усвоена од страна на Советот на општина Велес.              Акцијата ќе трае неколку дена, а работните активности …

Повеќе »

Загубите на вода се помали

За разлика од претходните години кога ЈКП Дервен имаше огромни загуби на вода, минатата година ги намали благодарение на реконструкцијата на застарената водоводна и канализациона мрежа. Од кредитот земен од Европската банка за развој комуналното претпријатие потроши еден милион и сто илјади евра. Со тие пари  и со сопствени средства …

Повеќе »

Тезгаџиите со подобри услови за работа

Продавачите на тезгите на градските пазари во Велес ќе имаат подобри услови за работа. Имплементирањето на ХАСАП стандардите допринесе за ваквиот развој на настаните. Раководството на пазарот ќе направи прераспределба на тезгите. Одредени производи ќе се лоцираат на посебни места.  Најголема промена има во делот предвиден за хигиена. Читотата на …

Повеќе »