ДОМА / Вести (Страна 42)

Вести

Реконструкција на водоводна линија

РЕ Водовод и канализација започна со работни активности за реконструкција на водоводна линија со должина од 120м на ул. Шефки Сали, во непосредна близина на Здравствениот центар, при што ќе се изврши замена на стара поцинкувана цевка со нова полиетиленска. Финансиските средства за изведба на оваа реконструкција ги обезбедува самото …

Повеќе »

ЈКП Дервен го разубавува градот

Напоредно со редовните работни активности за озеленување и чистење на градот, во пресрет на културната манифестација „Рацинови средби“, ЈКП Дервен и локалната самоуправа работат забрзано на разубавување на градот. РЕ Паркови и зеленило започна со работни активности на уредување на жардињерата пред гимназијата Кочо Рацин за чија изведба финансиски средства …

Повеќе »

Косење на зеленилото во градот

РЕ Паркови и зеленило деновиве започна со интензивни работни активности за косење на тревата на повеќе локации во градот. Брзиот раст на тревата е резултат на обилните дождови и високата влажност на воздухот, па вработените од оваа единица работат во две работни смени за да успеат да го задржат уредниот …

Повеќе »

Перење на резервоар „Теќе“

Денеска, на 02.06.2010, Одделот „Пумпи и пумпни станици“ при РЕ Водовод и канализација започна со перење на резервоарот со препумпна станица „Теќе“, во рамки на акцијата за сезонско перење на резервоарите за вода за пиење, а во согласност со Работната програма на оваа работна единица. Оваа работна активност нема да …

Повеќе »

Обновување на зеленилото во центарот на градот

РЕ Паркови и зеленило деновиве работи на сезонско обновување на зеленилото и цветниот расад кај кружниот тек околу споменикот на велешките илинденци во центарот на градот. Оваа година ќе се врши потемелно обновување во однос на изминатите години, и во текот на оваа повеќедневна акција ќе биде отстранета веќе неплодната …

Повеќе »

11.05.2010

На 11ти и 12ти Мај согласно работната програма на одделот Пумпи и препумпни станици при РЕ Водовод и канализација ќе се врши перење на резервоарот Р 11и препумпна станица, кој се наоѓа во непосредна близина на Спомен костурницата. Ги известуваме жителите на овој дел на градот дека оваа работна активност …

Повеќе »

Продолжува перењето на резервоарите

Одделот Пумпи и пумпни станици при РЕ Водовод и канализација продолжи деновиве со перењето на резервоарите за вода за пиење, во согласност со Работната програма одобрена од Советот на општина Велес. Во тек е перењето на Р 7 – резервоар за вода со хидрофорска станица на ул. Сараевска. Ги известуваме …

Повеќе »

Работни активности на РЕ Паркови и зеленило

Деновиве во Градскиот парк екипи на РЕ Паркови и зеленило работат на отстранување на трупци и гранки од старите, деградирани дрвја што беа пресечени бидејќи претставуваа опасност за шетачите. При оваа активност механички се отстрануваат трупците, по што истите заедно со исушените гранки се товараат во камиони обезбедени од локалната …

Повеќе »

Чистење на брегот на езерото Младост

Денеска, на 03.05.2010, РЕ Комунална хигиена при ЈКП Дервен започна со акција за чистење на брегот на езерото „Младост“ по завршувањето на првомајските празници. Со оглед на големото количество на расфрлани отпадоци што излетниците ги оставиле зад себе, акцијата ќе продолжи и во текот на наредниве неколку дена. По завршувањето …

Повеќе »

Започна пролетното перење на резервоарите

Во рамки на Работната програма на одделот Пумпи и пумпни станици при РЕ Водовод и канализација, на 28.04.2010 започна пролетното перење на резервоарите за вода. Работните активности започнуваат со резервоарот Р5 кој се наоѓа во месноста Камено брдо. На 28ми и 29ти Април ќе се врши механичко чистење и дезинфекција …

Повеќе »